18 Mart 2015 Çarşamba

asyacode- Atlar ve Hayatlar
Resim yazısı ekle




      Merhabalar İnönü Üniversitesi Atçılık ve Binicilik Topluluğu üyesi olarak sizlere oradaki çalışmalarımızdan, öğrendiklerimden, deneyimlerimden elimden geldigince bahsetmek istiyorum.

     Zevk alarak katıldığım bir etkinlik; Atlara karşı olan ilgim ve bendeki at sevgisi işte bu yuzden burdayım her haftasonu atların bakımı ve temizliği ile ilgilenmek, onlarla bağ kurmak çok büyüleyici olsa gerek ki normalde hayvanlara karşı korkumun olması ve dokunmak bir yana yanına bile yaklaşamayan ben artık atların tımarını yapıyor gezdiriyor ve iletişim kurabiliyorum. Hafta içindeki tüm gerginlikler, stres ve yorgunluğu bir canlı ile paylaşmak nasıl rahatlatıyor insanı bilemezsiniz.

Etkinlikteki bu zevki tatmış tecrübeli arkadaşlarımızın bizimle paylaştığı deneyimleri ile artık hayvan sevgisi içimde kıpır kıpır.... haftasonunun gelmesini iple çekiyorum.Başta ata  binmek bir yana yaklaşmaya bile cesaret edemiyordum buşekilde başladık eğitmenlerimizle şimdi ise kafamın kırılacağını bilsem dahi o atlara binmek, kokuları elbiseme işleyene kadar bakımı ile ilgilenmek istiyorum.

Atlar haftasonumu paylaştığım sevimli,asil hayvanlar artık sevebiliyorum yaklaşıp dokunabiliyorum.Nasıl yaklaşılıp nelere dikkat edeceğimi, neleri sevip nelerden rahatsız olduğunuzu anlayabiliyorum.Kısacası arkadaşlar ben 2. haftasonumda atlarla arkadaş oldum :)Bu paylaşımımda atlarla yaptığımız herşeyi anlatabilrim fakat sadece şimdilik neler hissettiğim anlatmak istedim. Sizlerde atların bu büyüleyici etkilerini hisetmek istiyorsanız tavsiye ederim.